Генпрокуратура не може покарати Януковича і Ко без дозволу нардепів

Генпрокуратура не може покарати Януковича і Ко без дозволу нардепів

У ГПУ заявили, що не можуть наразі покарати Януковича і його оточення / Фото: Россия-24

У ГПУ закликали Раду проголосувати за відповідний закон на найближчій сесії.

Генеральна прокуратура не може притягнути до відповідальності екс-президента України Віктора Януковича та його поплічників.

Про це заявив речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко на прес-брифінгу у вівторок.

Він наголосив, що за українським законодавством, звинувачені, що перебувають за межами України, не можуть бути притягнені до відповідальності, а майно – арештоване, передає Українська правда.

Бойченко уточнив, що це особи, яких підозрюють у фінансуванні терористів, а також оточення Януковича та інші високопосадовці, які переховуються від слідства.

"Щоб притягнути до відповідальності усіх, хто її уникає, Верховна Рада має проголосувати за закон про заочне провадження на найближчій сесії – до позачергових парламентських виборів", - заявив представник ГПУ.

Як відомо, Генеральна прокуратура порушила щонайменше 20 кримінальних проваджень щодо високопосадовців колишньої влади. Серед них Віктор і Олександр Януковичі, Віктор Пшонка, Віталій Захарченко, Андрій Клюєв, Микола Азаров, Едуард Ставицький та інші.

Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада не наважилася заочно засудити Януковича. Прийняти законопроект №4448а "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини" вдалося лише з другої спроби й у першому читанні.

Цей закон дозволяє засуджувати підозрюваних у кримінальних справах та арештовувати їхнє майно, навіть якщо вони переховуються від правосуддя за межами України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація