Генсек НАТО прибув до Києва

Генсек НАТО прибув до Києва

Фото: Reuters

Вранці в АП відбудеться церемонія зустрічі генерального секретаря НАТО Столтенберга.

Делегація Північноатлантичної ради у складі 29 послів країн-членів Альянсу на чолі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прибула до Києва.

Про це інформує Укрінформ.

Генерального секретаря і членів Північноатлантичної ради зустрів разом із почесною вартою Збройних сил України новопризначений глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

Згідно з програмою візиту віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і генсек НАТО Єнс Столтенберг візьмуть участь у відкритті виставки "Україна-НАТО. Формула безпеки". Виставка присвячена 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною і Північноатлантичним альянсом.

Далі в АП України відбудеться церемонія зустрічі генерального секретаря НАТО Столтенберга. Потім під головуванням президента України Петра Порошенка і Єнса Столтенберга розпочнеться засідання Комісії Україна-НАТО.

Також глава Альянсу зустрінеться з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, керівниками депутатських фракцій і головами парламентських комітетів, що долучені до євроатлантичної інтеграції.

Порошенко підписав закон, пріоритетним напрямом якого є вступ України до НАТО

Порошенко підписав закон, пріоритетним напрямом якого є вступ України до НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступить перед народними депутатами у сесійній залі.

Делегація Північноатлантичної ради візьме учать у відкритті нового приміщення представництва НАТО у Києві.

Нагадаємо, що раніше президент Петро Порошенко підписав закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України". Згідно з ним, одним з пріоритетів національних інтересів визначено інтеграцію у євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в НАТО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація