Генсек НАТО розповів про новий стиль війни від Росії та про допомогу Україні

Генсек НАТО розповів про новий стиль війни від Росії та про допомогу Україні

НАТО готується відбивати нові атаки Росії

Пакет допомоги міністри країн НАТО обговорять найближчим часом, розповів Расмуссен в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.Тиждень.

Генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен назвав примарним той уявний світ, в якому досі живуть його співрозмовники з Москви, та розповів про розробку масштабного плану допомоги Україні в обороні, яку мають завершити найближчим часом.

Про це він сказав одразу після перемов із росіянами в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.Тиждень.

Расмуссен зазначив, що не знає про найближчі плани Росії, але зауважив, що вона проводить набагато більш самовпевнену політику, ніж раніше.

"Вона дуже чітко продемонстровала це своєю агресією проти України і значним збільшенням військової присутності на українських кордонах. І, на жаль, я думаю, ми ще будемо спостерігати таку "самовпевнену" російську політику ще досить тривалий час", - заявив генсек НАТО.

Говорячи про агресію Росії, він зауважив, що Росія запровадила "новий стиль війни": "Вони відправляють своїх військових без шевронів, "зелених чоловічків", і це поєднується зі складною інформаційною або "дезінформаційною" кампанію. Це новий стиль війни, з якою нам доведеться мати справу. І ми почали готуватися до того, щоби поліпшити нашу здатність відбивати такі приховані атаки".

Генсек НАТО розповів про реакцію світу на політику Росії, новий стиль війни та план допомоги Україні

Генсек НАТО розповів про реакцію світу на політику Росії, новий стиль війни та план допомоги Україні

Крім того, Расмуссен не виключив участі України у створенні нових експедиційних військ, які НАТО планує організовувати спільно з Британією.

"Ми ще не обговорювали деталі створення цих експедиційних сил. Кілька держав альянсу хочуть створити їх, і я не знаю напевно, кого вони хочуть запросити. Загалом, ми хочемо долучати партнерів до участі в наших навчаннях, підвищувати їхню обороноздатність. Особисто я знайшов би цілком природнім, якщо така ініціатива буде відкритою для наших партнерів", - сказав він.

Також генсек НАТО розповів про безпосередню допомогу Україні, яка бореться із сусідом-агресором.

"Ми просто зараз працюємо з Україною над ґрунтовним пакетом допомоги, який буде обговорюватися міністрами закордонних справ країн НАТО, коли вони зустрінуться згодом цього місяця. Я передбачаю, що ми збільшимо партнерську діяльність з Україною в найближчі місяці й роки. Ми будемо допомагати Україні в питаннях реформ її оборонної галузі, розбудові потужностей ваших збройних сил, їх загальної модернізації. У нас є неабиякий досвід у цих питаннях. Ми також будемо запрошувати Україну до участі в навчаннях. Загалом, ви побачите посилення партнерства між Україною і НАТО в найближчі роки", - запевнив Расмуссен.

Нагадаємо, що 3 червня у Брюсселі НАТО вчергове закликає Росію повернути Україні Крим, відвести війська від кордону і не підтримувати терористів.

Кореспондент ТСН Олексій Бобровников

Повʼязані теми:

Наступна публікація