Генсек НАТО закликав Путіна зупинитись і не шукати приводів для війни

Генсек НАТО закликав Путіна зупинитись і не шукати приводів для війни

Андерс Фог Рассмусен закликає Росію відійти від кордонів з Україною. / Фото: meddaily.ru

За словами Рассмусена, якщо Росія не зупиниться, її чекають ще глибші та жорсткіші санкції.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Рассмусен закликає Росію відійти від кордонів з Україною та припинити підтримку сепаратистів. Про це він заявив під час брифінгу в Києві.

"Я закликаю Росію відступити від крайньої межі, відійти від кордонів", - наголосив генсек Альянсу. Крім того, він закликав Росію не використовувати миротворчість "як привід чи виправдання для ведення війни".

"Я закликаю Росію йти шляхом миру і припинити підтримку сепаратистів, відвести свої війська від українського кордону і розпочати щирий діалог заради мирного розв'язання конфлікту", - сказав Рассмусен.

Водночас, Рассмусен наголосив на тому, що Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні, замість того, щоб почати деескалацію.

За словами генсека Альянсу, якщо Росія і далі продовжуватиме інтервенцію в Україну, це спричинить ще більш глибші та жорсткіші санкцій проти Російської Федерації.

"Я не маю жодного сумніву, що якщо Росія продовжить свою інтервенцію далі, це спричинить до більш глибоких і жорстких економічних санкцій, які були б дійсно болісними для російської економіки", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, у Конгресі США з'явився законопроект про військову підтримку Україні. Відтак, Україну можуть визнати союзником поза блоком НАТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація