Геращенко назвала словоблуддям розмови про те, що закон про реінтеграцію Донбасу перекреслює Мінськ

Геращенко назвала словоблуддям розмови про те, що закон про реінтеграцію Донбасу перекреслює Мінськ

Фото: ТСН.ua

За її словами, Мінські домовленості фіксуються в інших законодавчих актах, прийнятих парламентом.

Закон про реінтеграцію Донбасу демонструє справжній стан речей - окупацію частини України Російською Федерацією. 

Про це віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко написала у facebook.

"Всі розмови, що він перекреслює мінські домовленості - це словоблуддя й спроби перекласти з хворої голови на здорову", - йдеться у повідомленні

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує справжній стан речей- окупацію частини України Російською Федерацією. Всі розмови,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 19 січня 2018 р.

"Це щоденне порушення режиму тиші й постійні обстріли українських населених пунктів і позицій військових, вбивства наших солдатів і цивільного населення перекреслює мінські угоди, а не закон про реінтеграцію", - додала Геращенко.

За її словами, що Мінські домовленості фіксуються в інших законодавчих актах, прийнятих парламентом, зокрема, це й проголосвані в першому читанні зміни до Конституції, й закон про особливості місцевого самоврядування в окремих районах, проголосований ще в вересні 2014, березні 2015 і пролонгований в жовтні 2017, й закон про амністію від вересня 2014. 

Депутати переглянули половину правок у законопроекті про реінтеграцію Донбаса

Депутати переглянули половину правок у законопроекті про реінтеграцію Донбаса

"Закон про реінтеграцію не лише фіксує реальність- окупацію, вводить певну міжнародну термінологію, як то " ефективний контроль", але й направлений на вирішення низки гуманітарних питань, а отже- апріорі не вибивається з логіки мирного врегулювання ситуаціі на Донбасі", - резюмувала Геращенко.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях". Перед цим народні депутати два дні розглядали близько 600 правок до документа. Він офіційно визнає Росію агресором.

Своєю чергою ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу обернеться ескалацією збройного конфлікту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація