Геращенко підготувала запити щодо Зеленського до МВС, Мін'юсту та Мінінформації

Геращенко підготувала запити щодо Зеленського до МВС, Мін'юсту та Мінінформації

Ірина Геращенко / Фото: УНІАН

Направити документи вона обіцяє у понеділок.

Народний депутат від БПП Ірина Геращенко заявила про те, що підготувала запити до трьох міністерств, Нацради з питань ТБ і радіомовлення та уповноваженої з прав людини щодо шоумена та кандидата у президенти Володимира Зеленського через жарти, які, за її ж словами, образили батьків дітей з інвалідністю.

Народна обраниця на своїй сторінці у Facebook вказує, що у серіалі "Слуга народу" за участю Зеленського в образливому контексті вжиті медичні терміни. Учора, 5 квітня, Геращенко із посиланням на відкритий лист батьків з синдромом Дауна закликала кандидата до публічних вибачень.

За її словами, протягом 24 годин вони не пролунали ані від самого Зеленського, ані від його штабу, ані від студії "95 квартал", ані від сценаристів, тому вона з депутаткою Марією Іоновою підготувала низку депутатських запитів. Зокрема, до Уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової  з проханням дати "негайну публічну оцінку порушенням прав людини розпалюванню ворожнечі і ненависті" та до Нацради з вимогою надати оцінку фільму. Ще три запити Геращенко планує доправити до МВС та міністра Арсена Авакова, до Міністерства юстиції та Міністерства інформації.

"До МВС і міністра Авакова з вимогою порушити кримінальну справу за фактом дискримінації кандидатом в президенти Зеленським людей з особливими потребами, розпалюванні ворожнечі і ненависті до людей з особливими потребами. До Міністерства юстиції з вимогою надати оцінку дискримінаційним заявам і діям, розпалюванні ворожнечі і ненависті. До Міністерства інформації з проханням надати оцінку подібним висловлюванням, які транслюються в українському медіа-просторі", - йдеться у її повідомленні.

#даю24години Пройшла доба. ЗЕЛЕНСЬКИЙ НЕ ВИБАЧИВСЯ! Батьки дітей з інвалідністю звернулися до В. Зеленського із...

Опубліковано Iryna Gerashchenko Субота, 6 квітня 2019 р.

Геращенко наголосила, що слова "даун", "дебіл", "олігофренія" є або діагнозами, або частинами діагнозів людей з інвалідністю і їхнє вживання у лайливому контексті є неприпустимим і таким, що принижує гідність людини та її близьких і дискримінує. Відправити усі запити Геращенко обіцяє у понеділок.

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. Ввечері стали відомі результати екзит-полів - згідно з ними, найбільше голосів набрали Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За даними обробки 100% протоколів ЦВК Зеленський набрав 30,24% , а Порошенко - 15,95%  голосів виборців.  1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати обох кандидатів у президенти. Спочатку команда Зеленського відмовилася від пропозиції. Українці почали ширити у соцмережах хештег #хочубачитидебати. 

Увечері 3 квітня кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і висунув низку умов, серед іншого вибачень за те, що гарант називав його "маріонеткою Коломойського". У відповідь у штабі Порошенка зажадали вибачень за жарти про Томос та "Україну-порноакторку".  Радниця Зеленського з правових питань Ірина Венедіктова жарт визнала невдалим. 

 У ніч проти 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента. 

Детальніше у нашій інтерактивній хроніці: 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація