Геращенко просить МВС порушити справу проти авторів серіалу "Слуга народу" через "розстріл парламенту"

Геращенко просить МВС порушити справу проти авторів серіалу "Слуга народу" через "розстріл парламенту"

Фото: Право на владу

У Міністерстві пообіцяли надати обґрунтовану відповідь, однак після звернення.

Віце-спікерка Верховної Ради України Ірина Геращенко звернулась із депутатським зверненням до МВС щодо порушення кримінальної справи проти авторів серіалу "Слуга народу" через зображення там розстрілу парламенту та похорон президента.

Про це вона заявила у парламенті 12 квітня під час "Години запитань до уряду".

"Зараз хочу, щоб моє запитання сприймалося, як депутатське звернення. Чи буде сьогодні, так само дзеркально, заведена кримінальна справа проти авторів, сценаристів фільму "Слуга народу" і виконавців головної ролі, у якому розстрілюється парламент, а потім є похорони президента. Я хочу нагадати, що наша коліжанка пані Савченко, за такі думки тільки, утримується у слідчому ізоляторі. І друге запитання, чи означає це, що тепер за кожен пост в інтернеті буде заводитися кримінальна справа?" - повідомила Геращенко.

Вона також зазначила, що підтримує рішення поліції порушити кримінальну справу через розповсюдження відеоролику, на якому шоумена Володимира Зеленського збиває вантажівка, однак підкреслює, що це має бути дзеркально.

"У принципі, ми це вітаємо, щоб мову ворожнечі припинити, але чи буде це дзеркально? Прошу це сприймати як депутатський запит і хочу отримати сьогодні таку кримінальну справу", - заявила Геращенко.

Сам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у цей момент у парламенті не перебував, замість нього був присутній його заступник Вадим Троян, який підкреслив, що основним завданням поліції є профілактика злочинів.

"Ви можете також подати нам звернення, і я думаю, що Нацполіція у законний термін надасть обґрунтовану відповідь", - зазначив він.

Троян також заявив, що наразі до поліції не надходило жодних заяв від громадян, які побачили в епізодах серіалу загрозу для свого життя.

Раніше речник МВС Артем Шевченко пояснив, що на час оприлюднення серіалу шоумен Зеленський не був політичним діячем, а от під час поширення другого відео про вантажівку – він вже є офіційним кандидатом у президенти.

Як повідомлялося, пов’язаний із Порошенком Telegram-канал "Європейське майбутнє України" ввечері 10 квітня опублікував у себе змонтоване відео, на якому кандидата Володимира Зеленського збиває фура. Поліція відкрила кримінальне провадження через розповсюдження цього відеоролика.

У поліція відкрили кримінальне провадження через відеоролик, де Зеленського збиває вантажівка

У поліція відкрили кримінальне провадження через відеоролик, де Зеленського збиває вантажівка

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація