"Герой дня" Олег Барна. 10 фактів з біографії нардепа-скандаліста

"Герой дня" Олег Барна. 10 фактів з біографії нардепа-скандаліста

Барна став "героєм дня" у Раді / Фото: twitter/Блок Петра Порошенка

Напад на прем'єр-міністра затьмарив всі політичні події дня та закінчився для Олега Барни виключенням з БПП.

Нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олег Барна нападом на прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка привернув до себе загальну увагу, та у "послужному" списку нардепа за тривалі роки громадської та політичної діяльності накопичилось немало помітних історій. Барна не скупиться на лайку, бере участь у численних акціях та пікетах, активно коментує всі події у своєму Facebook. ТСН.ua зібрав 10 цікавих фактів з біографії "героя дня".

1. Спортивне минуле. У 1994–1995 роках ставав срібним призером Чемпіонату України із зимового поліатлону (стрільба, лижна гонка, підтягування на перекладині) та брав участь у міжнародних змаганнях у складі української збірної.

2. Перекрив дорогу міжнародному потягу. Політичну кар'єру почав у Тернопільській області, звідки родом, нині його рідний брат очолює Тернопільську ОДА. Протягом восьми років Олег Барна очолював Нагірнянську селищну раду. Тоді політик вдався до того, що перекрив рейки та зупинив потяг "Москва-Софія". Таким чином боровся, аби борги за комунальні платежі бюджетників виплачувались не з селищного, а з районного бюджету.

3. Поранений на Євромайдані. Депутат брав активну участь у подіях Євромайдану і на Тернопільщині, і у Києві. Під час протистоянь у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року отримав поранення голови та вибите плече.

4. Учасник АТО. Барна брав участь у АТО на Сході у складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Позивний Барни – "Дядько Олег", був командиром міномета.

5. 23 роки викладацького стажу. Аж до обрання нардепом у 2014 році Барна працював вчителем у школі, з цією посадою поєднував громадську діяльність. Викладав політик математику, фізику, інформатику та допризивну підготовку.

6. Обматюкав Путіна з трибуни ВР. Під час виступу за трибуною Ради щодо теракту у Волновасі Барна обвинувачував президента Росії у спонсоруванні терористів на Донбасі і так розійшовся, що назвав Путіна "Х**лом". В залі аплодували, а голова ВР Гройсман закликав дотримуватись регламенту.

Путіна з трибуни Ради назвали "х*йлом"

Путіна з трибуни Ради назвали "х*йлом"

7. Зламав ребро депутату з Радикальної партії. Бійка між Барною та Юрієм Чижмарем почалась у приймальні одного з телеканалів. Перед тим політики зійшлись у гарячій дискусії у студії, яка продовжилась після закінчення ефіру. Далі зав'язалась бійка, яку зняла камера спостереження.

8. Підтримав Тетерука після інциденту з Кужель. Після того, як нардеп Андрій Тетерук вдарив пляшкою по голові Олександру Кужель, більшість колег за парламентом Тетерука засудили. Але не Барна. "Не чіпай, друже, л**но, і не будуть смердіти руки", - таким дописом підтримав комбата депутат БПП.

9. Напав на Яценюка з букетом. Під час звіту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка Олег Барна вручив главі Уряду троянди, а потім намагався його винести з трибуни. Букет був призначений не прем'єру, а Миколі Томенку, який святкував день народження. Після бійки дії нардепа засудили його колеги за фракцією, а згодом стало відомо, що Барну виключили з БПП.

10. "Істинний інтелігент". Напередодні бійки у Раді Барна розмістив на своїй сторінці у Facebook допис із заголовком "Істинна інтелігентність повинна допомагати народу називати речі своїми іменами, а не закривати очі на брехню". У записі депутат зауважує, що не вважає вжиття лайки відсутністю інтелігентності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація