Гідна відповідь на окупацію: Порошенко привітав виділення Трампом зброї для України

Гідна відповідь на окупацію: Порошенко привітав виділення Трампом зброї для України

Гідна відповідь на окупацію: Порошенко привітав виділення Трампом зброї для України

Фото: Facebook / Петро Порошенко

Рішення український президент назвав виваженим і правильним.

Україна отримає летальну оборонну зброю зі США на виконання домовленостей про це між керівниками обох країн. Про це заявив президент Петро Порошенко на власній сторінці в соцмережі Facebook.

Він зауважив, що "принципове та довгоочікуване рішення Американської адміністрації" втілилося в реальність "без зайвого галасу, спокійно". Глава держави подякував президентові США Дональду Трампу та всім американським друзям за підтримку. "Такий крок в тандемі з посиленням санкцій проти Росії – гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов’язань та продовження накачування Донбасу важкою зброєю", - сказав Порошенко.

Український президент наголосив, що зброя з Америки не буде використана Збройними силами України для наступу та ескалації воєнних дій. "Американська зброя в руках українських воїнів – не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів та мирного населення, а також ефективної самооборони відповідно до Статті 51 Статуту ООН. Це також трансатлантичне щеплення від російського вірусу агресії", - пояснив головнокомандувач війська.

Як повідомлялося, видання The Washington Post повідомило, що адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила продажі летальної зброї в Україну. За даними співрозмовника газети, комерційна ліцензія видана на продаж оборонної зброї Україні на суму $ 41,5 млн. Згідно з матеріалом, США зможуть вперше в історії експортувати в Україну самозарядні великокаліберні снайперські гвинтівки M107A1, боєприпаси, супутні деталі та аксесуари. Згодом Associated Press запевнило, що адміністрація Трампа затвердила план надання Україні смертоносної зброї, який спрямований на зміцнення колишніх радянських республік, оскільки вони борються проти сепаратистів, яких підтримує РФ. Згідно з повідомленням, нове озброєння включає американські протитанкові ракети "Джавелін", яких Україна давно прагнула, щоб посилити захист проти танків, які прокотилися через Східну Україну під час бойових дій, які забрали життя 10 тисяч осіб із 2014 року. Міністерство зовнішніх справ РФ уже звинуватило США у "розпалюванні війни" на Донбасі після оприлюднення рішення щодо схвалення продажу оборонного озброєння Україні. Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація