Глава СБУ і командувач ССО порушили статут і не віддали честь Володимиру Зеленському

Глава СБУ і командувач ССО порушили статут і не віддали честь Володимиру Зеленському

Фото: скриншот з відео

Вони не виконали обов'язкову частину військового етикету.

На вулиці за інавгурацією Володимира Зеленського стежили сотні людей: у Маріїнському парку встановили великі екрани, на яких транслювали подію у Верховній Раді. Уже під стінами Маріїнського палацу президент Зеленський приймає вітання від силового блоку. Без демаршів не обійшлося, йдеться у ТСН.19:30.

Командувач сил спеціальних операцій Ігор Луньов і голова СБУ Василь Грицак не віддали честі Зеленському. На відміну від своїх колег-військових, вони не приклали до голови руку, тим самим не виконавши частину військового вітання зі старшим за званням.  

Селфі, вітання й овації: як українці зустрічали Зеленського

Селфі, вітання й овації: як українці зустрічали Зеленського

Ще вранці 20 травня Василь Грицак написав заяву на звільнення. Попри це, у Верховній Раді президент Володимир Зеленський з трибуни вимагав звільнення Грицака. Чому голова СБУ не віддав честі президенту, у прес-службі відомства не коментують. Так само не пояснюють вчинку командувача сил спеціальних операцій військові на Сході країни, хоча визнають, що цей жест помітили.

Від публічної демонстрації неповаги до саботажу - така оцінка експертів вчинку двох високопосадовців у погонах. Адже Зеленський – це не лише президент, а ще й Верховний головнокомандувач, тобто, по-військовому, їхній командир.

"Поки у нього на плечах лежать погони, то він зобов'язаний виконувати те, що написано в статуті. Тому президенту треба звернути увагу на цю подію. Перше, що треба зробити, офіційно і публічно попередити начальника Генштабу Муженка і нагадати йому, що він персонально відповідає за стан речей і всі події, які відбуваються в збройних силах України", - каже військовий експерт Олег Жданов.

Демарш військових настрою прихильникам нового президента не зіпсував. Вони ще довго не розходилися після усіх урочистостей. Люди обговорювали почуте і висловлюють свої побажання. Кажуть, що інавгурація сподобалася, а ще їм дуже цікаво, яким буде президенство Зеленського.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація