Глави МЗС 12 країн Європи закликали без зволікань надати Україні безвізовий режим

Глави МЗС 12 країн Європи закликали без зволікань надати Україні безвізовий режим

Міністри закордонних справ Північної Європи, Балтії та Вишеградської групи зробили заяву по Україні. / Фото: Flickr/Міністерство зовнішніх справ Латвії

Очільники зовнішньополітичних відомств заявили про підтримку угоди про асоціацію України з ЄС.

Глави МЗС 12 країн Європейського Союзу закликали без зволікань надати безвізовий режим з ЄС Україні та Грузії.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів після зустрічі в латвійській Юрмалі, передає Еспресо.TV.

"Необхідно без зволікання надати безвізовий режим Грузії та Україні", - йдеться в заяві міністрів закордонних справ Північної Європи, Балтії та Вишеградської групи.

Очільники зовнішньополітичних відомств цих країн підтвердили готовність продовжувати підтримувати реалізації угод про асоціацію з Україною, Грузією і Молдовою. Окрім того, вони наголосили на необхідності розвитку співробітництва з іншими країнами Східного партнерства.

У нараді міністрів закордонних справ в Юрмалі взяли участь глави зовнішньополітичних відомств 12 країн - Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Естонії, Латвії, Литви, Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини.

Нагадаємо, у середу, 20 квітня, Єврокомісія прийняла рішення щодо безвізового режиму з Україною. За словами очільника Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, Україна, як і Грузія, виконує всі вимоги для отримання безвізового режиму. Відтак, наразі рішення залежить від Європарламенту та Ради ЄС.

Українцям варто чекати безвізового режиму з ЄС не раніше середини літа

Українцям варто чекати безвізового режиму з ЄС не раніше середини літа

Повʼязані теми:

Наступна публікація