Голодомор - помста за свободу. Як у Києві вшановуватимуть жертв геноциду

Голодомор - помста за свободу. Як у Києві вшановуватимуть жертв геноциду

Фото: УНІАН

Жалобні заходи відбудуться найближчої суботи.

Цієї суботи, 25 листопада, в Україні вшановуватимуть жертв Голодомору 1932-33 років. Пам'ятні заходи традиційно відбуваються в четверту суботу листопада.

Національні пам’ятні заходи розпочнуться в Києві о 14:30 біля Меморіалу жертв Голодомору. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

О 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців запалюватимуть свічки біля меморіалів Голодомору та на підвіконнях осель.

У суботу українські телеканали та радіо мовитимуть у режимі жалоби.

Цьогорічні національні пам’ятні заходи до 84-х роковин геноциду пройдуть під гаслом "Голодомор - помста за свободу, помста за революцію". Історики пояснюють, що Сталін організував геноцид, щоб покарати українців за незалежність 1917-1921 років, коли діяла Українська Народна Республіка.

В Інституті національної пам’яті пояснюють, що насильницьке вилучення продовольства, блокада сіл та цілих районів, заборона виїзду за межі охопленої голодом України, репресії - все це мало знищити українське прагнення незалежності й самих українців.

Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу законодавчо закріплено законом "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні". Цьогорічне соцопитування показало, що 77% українців вважають Голодомор саме геноцидом.

Сенат штату Вашингтон визнав Голодомор геноцидом українського народу

Сенат штату Вашингтон визнав Голодомор геноцидом українського народу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація