"Голос" - так, "Опоблок" - ні: у Зеленського розповіли, з ким готові співпрацювати у Верховній Раді

"Голос" - так, "Опоблок" - ні: у Зеленського розповіли, з ким готові співпрацювати у Верховній Раді

Руслан Стефанчук / Фото: УНІАН

"Слуга народу" готова до партнерства з партіями, які будуть розділяти її програму.

Партія "Слуга народу" у новій Верховній Раді не буде співпрацювати з "Опозиційним блоком", але розглядає можливість співпраці з "Голосом" та "Батьківщиною".

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук, якого називають ідеологом "Слуги народу".

Він нагадав, що Зеленський заявляв про неможливість співпраці з "Опоблоком". Що стосується "Голосу" Святослава Вакарчука, то Стефанчук зазначив, що не може скласти об'єктивну думку про нещодавно створену партію, але деякі озвучені ідеї її лідера команді Зеленського близькі. Наприклад, європейська інтеграція.

"Якщо будуть співпадати наші цілі і думки, я думаю, що це один із варіантів, які ми можемо розглянути. Ми за оновлення, і Вакарчук може себе позиціонувати як нове обличчя", – сказав Стефанчук про можливість партнерства між "Слугою народу" та "Голосу".

Так само у команді Зеленського ставляться і до ВО "Батьківщина".

"Якщо вони будуть підтримувати нашу програму, думаю, ми зможемо знаходити з ними спільну мову. Якщо їхній порядок денний не буде співпадати з нашими візіями, я думаю жодної співпраці ми тут не можемо закласти, – заявив Стефанчук.

Нагадаємо,  у соціологічних даних групи "Рейтинг" за 16-21 травня цього року вказується, що лідером електоральних симпатій українців залишається партія "Слуга народу", яку готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. На другому місці – партія "Опозиційна платформа – За життя" із підтримкою в 10,5%. Третю позицію розділяє "БПП Солідарність" – 8,8%, а четверту і п'яту відповідно "Батьківщина" (7,3%) і партія "Сила і честь" на чолі з Ігорем Смешком (5,1%).

У разі зменшення прохідного бар'єру до парламенту зайдуть представники політичної сили Святослава Вакарчука "Голос" (4,6%), "Радикальної партії" Олега Ляшка (3,3%) і "Опозиційного блоку" (3,2%). 

ВР провалила зміни до виборчого законодавства

ВР провалила зміни до виборчого законодавства

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація