"Голос" Вакарчука заявив про відкликання свого кандидата, якого пов'язують із власником "Дарниці"

"Голос" Вакарчука заявив про відкликання свого кандидата, якого пов'язують із власником "Дарниці"

Фото: УНІАН

Причина - Дмитро Огньов "схильний ставити особистий інтерес вище результату командної роботи".

Партія "Голос" відкликає кандидата у народні депутати в одномандатному окрузі №121 Львівської області Дмитра Огньова.

Таке рішення ухвалив номінаційний комітет за результатами внутрішньої перевірки.

"Результати внутрішнього розслідування та дії Дмитра Огньова дали підстави стверджувати, що кандидат схильний ставити особистий інтерес вище результату командної роботи. Це прямо суперечить одному з дев’яти критеріїв, які партія висуває до своїх кандидатів", - наголосили у партії.

Нагадаємо, за даними журналістів програми "Схеми" та Українського радіо, Огньов, відомий широкому загалу як учасник телепроекту "Громада на мільйон" зареєстрований в одній квартирі з народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка" Глібом Загорієм. Журналісти з’ясували, що дружина Дмитра Огньова – Наталія – є сестрою Загорія. Вона, згідно з даними державних реєстрів, разом із братом бере участь у сімейному фармацевтичному бізнесі родини Загорій – є співвласником контрольного пакету акцій підприємства "Дарниця" та входить до наглядової ради компанії.

Гліб Загорій неодноразово фігурував у розслідуваннях журналістів та антикорупційних активістів "Центру протидії корупції" щодо фармацевтичного бізнесу. Пацієнтські організації називали депутата Загорія "архітектором монополізації вітчизняного фармринку", що призвело до здорожчання цін на ліки, та звинувачували у лобіюванні інтересів "Дарниці" в парламенті та уряді. Зокрема, антикорупціонери викрили законодавчі спроби депутата завадити запровадженню в Україні системи закупівель ліків через міжнародні організації, що дозволили б уникнути розкрадання коштів на тендерах.

Дефолт, Саакашвілі повернувся, Вакарчук на виборах – теми "Право на владу"

Дефолт, Саакашвілі повернувся, Вакарчук на виборах – теми "Право на владу"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація