Голова Антикорупційного бюро Ситник відкинув звинувачення у частих візитах до Москви

Голова Антикорупційного бюро Ситник відкинув звинувачення у частих візитах до Москви

Ситник заявив, що не був частим гостем у Москві / Фото: УНІАН

Ситник заявив, що обвинувачі усе наплутали, бо неуважно вивчали кандидатів.

Новопризначений голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник відкидає звинувачення у частих візитах до Москви, які він начебто приховав від перевіряючих органів.

Такі закиди опублікував нардеп Олег Ляшко на своїй сторінці на  Facebook.

 

 

Ситник - не Гувер!Моя думка щодо призначення голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Вчора Президен...

Posted by Олег Ляшко on 17 Апрель 2015 г.

"Це інший кандидат їздив у Москву і приховав цю інформацію. Його зняли як такого, що не пройшов перевірку. На жаль, наші народні депутати не зовсім повно перевіряють інформацію, яка до них надходить", - наголосив Артем Ситник у коментарі ТСН.ua.

Його слова підтвердив член комісії з обрання голови НАБ Ярослав Грицак. "Усі кандидати пройшли перевірки СБУ. Щодо Ситника таких звинувачень не було. Це було звинувачення щодо іншого кандидата - Варічева, якого СБУ зразу зняло", - розповів Грицак.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро — правоохоронний орган, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття корупційних злочинів. Його створення передбачене законом "Про Національне антикорупційне бюро України", прийнятим 14 жовтня 2014 року. Закон набув чинності 25 січня 2015 року.

Починаючи з лютого спеціально створена конкурсна комісія у режимі онлайн обирала кандидатів на посаду директора НАБ. На неї претендувало більше сотні осіб.

До другого туру конкурсу пройшли чотири кандидати: Яків Варічев, Микола Сірий, Артем Ситник і Віктор Чумак. Проте Варічев, колишній слідчий прокуратри Єнакієвого, не пройшов спеціальну перевірку, його було виключено із конкурсу. За Чумака (нардепа від БПП) проголосувало лише три члени комісії, тож на розгляд президентові подали дві кандидатури - Ситника (7 голосів) та Сірого (5 голосів).

16 квітня Петро Порошенко призначив очільником Бюро Ситника. Цього ж дня окремим указом президента було утворено Національне антикорупційне бюро.

Водночас Ситнику закидають те, що за 2014 рік він заробив усього 7 тисяч гривень. Принаймні саме така сума вказана у його декларації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація