Голова Одеської ОДА відмовився залишати свій пост – вважає указ президента незаконним

Голова Одеської ОДА відмовився залишати свій пост – вважає указ президента незаконним

Фото: ТСН.ua

Він також підтвердив, що має дружні стосунки з екс-головою ОДА Ігорем Палицею.

Усунений голова Одеської ОДА Максим Степанов відмовляється залишати свій пост попри указ президента.

Про це він заявив на брифінгу 8 квітня.

За словами чиновника, указ є незаконним, адже очільників місцевих адміністрацій можна звільнити тільки за поданням Кабміну.

"Дуже дивний документ, який нічого спільного з законодавством України не має", - заявив Степанов. На його думку, президент перевищив свої повноваження.

Щодо чуток про причини звільнення, Степанов наголосив, що вибори в області відбулися вільно і чесно. "Неважливо який вибір зробили люди, важливо, що вони зробили його вільно", - заявив він, коментуючи результати голосування в області (Володимир Зеленський - 41,26%, Юрій Бойко - 21,92%, Петро Порошенко - 9,08%).

Судячи з опублікованої на його сторінці у Facebook світлини, він пов'язує своє звільнення саме з виборами.

#чеснівибори

Опубліковано Maksym Stepanov Понеділок, 8 квітня 2019 р.

На питання журналістів, чи справді його звільнили "за дружбу" з Ігорем Палицею, екс-очільником ОДА, Степанов зазначив, що ніколи цю дружбу не приховував. За його словами, він з Палицею товаришує вже 15 років. "Якщо у нас почали керуватися під час виконання повноважень стосунками і чутками, то це катастрофа", - заявив Степанов.

Нагадаємо, на сайті президента з'явилися укази, датовані 6 квітня, якими Степанова усувають від посади голови Одеської ОДА, його обов'язки покладаються на Сергія Паращенка. Як каже Степанов, йому пропонували самостійно написати заяву на звільнення, але він відмовився. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація