Головна інтрига у справі одіозної Штепи: суд пояснить, чому її відпустили з-під варти

Головна інтрига у справі одіозної Штепи: суд пояснить, чому її відпустили з-під варти

Фото: УНІАН

Сьогодні суд слухатиме свідків із боку скандального екс-мера Слов'янська. 

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, яку напередодні відпустили із СІЗО під домашній арешт, прибула на чергове засідання до Харкова.

Сьогодні, 21 вересня, там мають слухати свідків з її боку, йдеться у сюжеті ТСН.12:00. Головною інтригою все ж таки залишається обґрунтуванння вчорашнього рішення суду, який випустив Штепу з під варти.  Адже поки що суд оголосив лише результативну частину рішення,  і не роз'яснив детально, чому Штепу випустили під домашній арешт,  адже статті,  за якими її звинувачують - зазіхання на територіальну цілісність України і створення терористичної організації - не передбачають іншого запобіжного заходу, окрім тримання під вартою.

Неля Штепа до суду прибула за півгодини до початку засідання у супроводі невістки. Наразі не вдалося з'ясувати, чи вона вдягла електронний браслет. Побачивши камеру ТСН, Штепа на питання відповідати не стала, зауваживши,  що погано почувається.

Штепа поскаржилась на високий тиск. Запитання журналістів - де екс-мер Слов"янська провела ніч - Штепа проігнорувала. За інформацією ТСН вона таки зареєструвалась у Слов'янському відділку поліції.

Суд задовольнив клопотання адвокатів про пом'якшення умов утримання екс-голови Слов'янська

Суд задовольнив клопотання адвокатів про пом'якшення умов утримання екс-голови Слов'янська

Екс-мер Слов'янська Неллі Штепа перебувала в СІЗО з 11 липня 2014 року. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв'ю ЗМІ закликала не звільняти його. В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не перешкоджала захопленню міськради і дозволила бойовикам "ДНР" зайняти місто, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня до 5 липня минулого року.

Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов'янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об'єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація