Гончарук анонсував звільнення керівництва УЗ через "дику корупцію"

Гончарук анонсував звільнення керівництва УЗ через "дику корупцію"

Фото: www.uz.gov.ua

За словами прем'єр-міністра, менеджмент зловживає своїм положенням у компанії.

Кабінет міністрів України найближчим часом ухвалить рішення про зміну керівництва "Укрзалізниці".

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" заявив глава Уряду Олексій Гончарук.

За його словами, працівники підприємства скаржаться на "дику корупцію", адже менеджмент "опікується своїми кишенями, а не тим, як ідуть справи в "Укрзалізниці". 

"Люди насамперед протестували проти корупції. На плакатах перекреслені окремі очільники (директор Євген Кравцов – ред.). Головна претензія до них – корупція в "Укрзалізниці", на жаль, триває. Вона там абсолютно дика, крадуть майже на всьому. Кінця і краю цьому не видно. Ми будемо ухвалювати з цього приводу кадрові рішення найближчим часом, тому що продовжувати працювати так, як вони зараз працюють, неможливо. Звичайно, люди стурбовані тим, що можуть втратити роботу, але ця проблема виникає з того, що компанія є дуже неефективною і збитковою. Якщо люди, які працюють всередині – менеджмент, керівництво – опікується своїми кишенями, а не тим, як ідуть справи в "Укрзалізниці", то нормальної роботи і не буде. Там сьогодні майже щодня горять локомотиви, в ручному управлінні вагони. Окремі чиновники, диспетчери відправляють вагони не туди, де це потрібніше, а туди, де їм вигідніше, де їм заплатили. Це точно треба припинити", - повідомив прем'єр-міністр.

Напередодні у центрі Києва протестувальники залізничники. Вони заявили про масштабну корупцію з боку керівництва державної компанії. Згодом між Офісом президента, Кабміном, "Укрзалізницею" та профспілками залізничників було досягнуто домовленості створити робочу групу, яка має опрацювати питання чисельності персоналу. Питання скорочення 120 тисяч працівників, яких можуть звільнити через приватизацію компанії, не відповідає дійсності. Також за результатами переговорів фінансовій службі доручено віднайти кошти на виплату річної винагороди вже в грудні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація