Прем'єр назвав дату, коли Київ і Брюссель обговорять виконання Угоди про асоціацію

Прем'єр назвав дату, коли Київ і Брюссель обговорять виконання Угоди про асоціацію

Фото: УНІАН

Засідання проведуть на початку наступного року.

Шосте засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться в Брюсселі 28 січня 2020. На засіданні сторони обговорять подальший план виконання Угоди про асоціацію. 

Про це 7 грудня заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає прессслужба Кабміну.

Прем'єр повідомив, що українська сторона має намір поглиблювати співпрацю з ЄС, особливо з питань цифрової економіки, енергетики, юстиції, митниці та внутрішніх справ. Спільно з представниками Євросоюзу Україна перегляне проблемні області й обере оптимальні шляхи для інтеграції.

"Разом із ЄС ми визначимо сфери, які наразі потребують перегляду, аби процес інтеграції відповідав сучасним викликам. Під час засідання Ради асоціації 28 січня плануємо проаналізувати євроінтеграційні досягнення України та обговорити план подальших дій", - розповів прем'єр.

Також, за словами очільника уряду, у планах України оновити Додаток XVII Угоди, аби на території держави поширювався режим внутрішнього ринку у сфері надання фінансових, телекомунікаційних, поштових та кур’єрських послуг.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Україна має намір оновити Угоду про асоціацію з ЄС. Це заплановано на 2021 рік. Гончарук пояснив, що Україну цікавить "промисловий безвіз" – ACAA agreement. "Домовленості, які дозволять нашому бізнесу вільно торгувати з європейськими колегами", - пояснив високопосадовець. 

Наприкінці листопада Кабмін на своєму засіданні ухвалив 16 законопроєктів та постанов, які передбачають поглиблення співпраці з Євросоюзом, досягнення відповідності України критеріям членства в ЄС. Також уряд розкрив дані системи моніторингу виконання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. 

ЄС та Україна обговорюють реформи, виконання угоди про асоціацію та питання безпеки

ЄС та Україна обговорюють реформи, виконання угоди про асоціацію та питання безпеки

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація