"Готовий до вимірювання рівня вати в моїй крові", – Гончаренко про відкриту проти нього справу

"Готовий до вимірювання рівня вати в моїй крові", – Гончаренко про відкриту проти нього справу

Фото: Право на владу

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти нардепа.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти нардепа від "Блоку Петра Порошенка" Олексія Гончаренка. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч 2. ст. 110 Кримінального кодексу) та в порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (ч. 2 ст. 161).

Відповідний лист про відкриття провадження за підписом першого заступника генпрокурора Юрія Севрука на ім'я нардепа Ігоря Мосійчука оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Андрій Лозовий.

"На народного депутата від БПП, відомого одеського сепаратиста Олексія Гончаренка відкрили кримінальне провадження за статтею 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також за статтею 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, належності і їх ставлення до релігії. Йдеться про просування Гончаренком ідей "русского мира" в Одесі, зустрічі з кураторами з ФСБ і підривну антиукраїнську діяльність в цілому. Провадження після звернення до ГПУ Ігор Мосійчук, підкріпленого якісною доказовою базою, зокрема відеозаписами", – зазначив Лозовий.

Фото: facebook/Андрій Лозовий

Гончаренко всі звинувачення відкинув і заявив, що готовий до перевірки. Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Що стосується мене. Готовий до перевірки аж до вимірювання рівня вати в моїй крові. "Просування "русского мира" – це, мабуть, коли я захищав Україну 2 травня 2014 року в Одесі в центрі і біля Будинку профспілок. "Зустріч з кураторами ФСБ" –  це, мабуть, коли опричники Путіна мене заарештували на марші пам'яті Нємцова в Москві, на якому я йшов з портретом Надії Савченко в руках. Мої "куратори" ще й побили мене, мабуть, для відводу очей. А посягання на територіальну цілісність України – це, мабуть, коли я в день "референдуму" в Криму прорвався на дільницю, де голосував Аксьонов, з українським прапором в руках. Узагалі, бути об'єктом депутатського звернення Мосійчука – це честь, і це вже абсолютно серйозно. Крутіше – тільки якби він зробив депутатський запит. Просто у нього це дорожче. Вся ця міні-історія – просто сучасна українська класика", – зазначив Гончаренко.

Раніше скандальний Гончаренко пояснив, чому викинув зі своєї біографії згадку про Партію регіонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація