Готовий на 99%: Луценко анонсувала внесення до парламенту закону про реінтеграцію Донбасу

Готовий на 99%: Луценко анонсувала внесення до парламенту закону про реінтеграцію Донбасу

Фото: Дмитро Мороз/Журналіст "Спецкор"

До консультацій з приводу цього закону були долучені і США, експерти і фахівці, - Геращенко.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу на 99,9% готовий до внесення в український парламент.

Про це заявила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, пише "5-й канал". 

"Відбулися навіть консультації з нашими партнерами в "нормандському форматі". До консультацій з приводу цього закону були долучені і США, експерти і фахівці. І я можу сказати, що він на 99,9% уже готовий до внесення і реєстрації в парламенті".

Також представник президента у ВР сказала, що відповідний законопроект напрацьовувався за участю експертів, спеціалістів з Адміністрації Президента, робочої групи з представників депутатів парламентської коаліції, юристами, представниками Міністерства закордонних справ України та Міністерства юстиції.

"Він (законопроект – ред.) є повноцінний. І я думаю, що окремі моменти з цього закону будуть також і в посланні Президента до Верховної Ради", – сказала Луценко.

В новому законі вперше на законодавчому рівні буде введено поняття Росія – агресор. Також, згідно з новим законом про окуповані території, Україна має право самооборонятися та не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко розповів, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України.

Гарант підкреслив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій. За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

Спікер ВР Андрій Парубій підкреслив, що законопроект про деокупацію окремих районів Донецької та Луганської областей дозволить використовувати всі військові підрозділи без обмеження демократичних процедур та визнає території ОРДЛО окупованими. Текст документа раніше не публікували. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація