ГПУ ініціювала розслідування над луганським екс-регіоналом Клінчаєвим

ГПУ ініціювала розслідування над луганським екс-регіоналом Клінчаєвим

ГПУ ініціювала розслідування над луганським екс-регіоналом Клінчаєвим

Фото: скриншот з відео

Екс-нардеп, будучи представником влади, перебуваючи біля будівлі Луганської обласної ради, у березні 2014 року проголосив публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу в Україні.

Генпрокуратура направила до суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно екс-депутата Луганської обласної ради.

Про це повідомили у прес-центрі Генпрокуратури.

"Генеральною прокуратурою України до суду направлено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за статтями "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" та "Захоплення державних або громадських будівель чи споруд" КК України, яке розслідується Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно підозрюваного екс-депутата Луганської обласної ради", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що вказана особа, будучи представником влади, перебуваючи біля будівлі Луганської обласної ради, у березні 2014 року проголосила публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу в Україні та здійснив захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації.

Тим часом, речниця ГПУ Лариса Сарган зазначила, що йдеться про Арсена Клінчаєва, передає УНІАН.

Нагадаємо, Арсен Клінчаєв – колишній депутат Луганської облради, голова Луганської організації "Молода гвардія", яка займалася захопленням місцевої ОДА. Йому інкримінують замах на територіальну цілісність держави і підготовку захоплення будівель МВС, СБУ та держказначейства в Луганську. Також його звинувачують в організації масових заворушень. Нещодавно блогери встановили, що Клінчаєв має одразу три квартири в Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація