ГПУ очікує скасування санкцій щодо низки екс-регіоналів

ГПУ очікує скасування санкцій щодо низки екс-регіоналів

Фото: УНІАН

Україна може отримати іміджевий удар.

Європейський Союз може скасувати санкції, запроваджені за проханням українського слідства щодо наближених до екс-президента Віктора Януковича чиновників.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін виданню "Інтерфакс".

"Сьогодні ми можемо говорити про наявність в списку санкцій так званої "групи ризику". Вона існує, і ми дуже добре знаємо про це і ставимо певні питання перед керівниками органів слідства, які вже чотири роки розслідують зазначені кримінальні провадження", - сказав Єнін.

За його словами, проблемою стає і те, що протягом чотирьох років слідства правоохоронці не мають чіткого обґрунтування санкцій, накладених на екс-чиновників. 

Україна може понести іміджеві втрати після скасування ЄС санкцій, адже влада країни вимагали їхнього введення, а тепер не може пояснити доцільність, бо слідство проти колишніх чиновників не просувається.

"В принципі на сьогоднішній день ми близькі до тієї точки, коли необхідність для українського слідства в збереженні режиму санкцій фактично відпаде, і тимчасові ліміти, які є в розпорядженні європейських партнерів, будуть вичерпані", - додав Єнін.

Європейський суд Люксембурга зняв санкції проти Сергія Клюєва

Європейський суд Люксембурга зняв санкції проти Сергія Клюєва

Нагадаємо, Європейський суд у Люксембурзі ухвалив рішення про незаконність останньої хвилі санкцій, запроваджених проти Сергія Клюєва Радою ЄС в 2017 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація