ГПУ підозрює головного слідчого в розвалі справи щодо Майдану

ГПУ підозрює головного слідчого в розвалі справи щодо Майдану

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами умисного розвалу справи про злочини проти активістів Майдану / Фото: УНІАН

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами умисного розвалу справи про злочини проти активістів Майдану. Під підозрою опинився колишній начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України. Як повідомляє видання "Перша інстанція", про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 13 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень .

Згідно з судовими матеріалами, управління Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів, веде слідство про "умисному створенні співробітниками ГПУ перешкод у забезпеченні проведення об'єктивного попереднього розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом протидії учасникам мирних зібрань у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, а також у провадженнях, фігурантами яких виступають колишні високопосадовці органів державної виконавчої влади".

Розслідування встановило, що "формами створення перешкод у проведенні досудового розслідування стало розголошення інформації службового характеру, яка могла поширюватися окремими керівниками структурних підрозділів Генеральної прокуратури".

Прокуратура у клопотанні попросила про доступ до інформації про телефонні дзвінки підозрюваних для збору доказів та "дослідження фактів навмисного створення колишнім начальником Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ім'я не вказано – ред.) перешкод у забезпеченні проведення об'єктивного попереднього розслідування у кримінальному провадженні".

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що екс-беркутівець Євген Антонов, якого активісти впізнали серед тих, хто жорстоко розганяв студентів на Майдані, досі працює в органах МВС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація