ГПУ розпочала розслідування щодо можливого тиску керівництва держави на суддів у справі "ПриватБанку"

ГПУ розпочала розслідування щодо можливого тиску керівництва держави на суддів у справі "ПриватБанку"

Фото: УНІАН

Генпрокуратура відкрила розслідування після заяви суддів Окружного адмінсуду Києва.

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду Києва вищими посадовими особами держави.

Про це 13 травня повідомляє прес-служба суду.

В суді зазначили, що ГПУ внесла відомості до ЄРДР та розпочала розслідування за фактом втручання під час засідання у справі націоналізації "ПриватБанку".

"За результатами розгляду заяви суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Генеральною прокуратурою України було внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави під час засідання РНБО 18 квітня 2019 року. Зокрема, йдеться про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 376 КК України", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про незаконність націоналізації "ПриватБанку" через порушення процедури, яка визначена на законодавчому рівні. На інформацію одразу відреагували в НБУ та самому "ПриватБанку". Перші заявили, що рішення адмінсуду не вплине на економічну стабільність державі, у "ПриватБанку" теж переконували, що робота фінустанови ніяк не порушилася і продовжує бути стабільною.

Своєю чергою президент України Петро Порошенко з цього приводу скликав засідання РНБО, де доручив Службі безпеки та Генеральній прокуратурі після завершення всіх необхідних судових процедур оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи щодо суддів.

Після цього судді колегії, яка ухвалила рішення у справі щодо націоналізації "ПриватБанку", звернулись до голови Вищої ради правосуддя із заявами про втручання у їхню діяльність влади, а також до очільників Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідування із заявами про вчинення кримінального правопорушення.

Судді, які розглядали незаконність націоналізації "Приватбанку", вимагають імпічменту президента

Судді, які розглядали незаконність націоналізації "Приватбанку", вимагають імпічменту президента

Повʼязані теми:

Наступна публікація