ГПУ відновила справу проти соратника Януковича "Юри Єнакієвського"

ГПУ відновила справу проти соратника Януковича "Юри Єнакієвського"

Фото: УНІАН

Нацполіція має відновити його розшук.

Генпрокуратура скасувала постанову прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження стосовно ексдепутата від Партії регіонів та соратника Януковича Юрія Іванющенка, відомого як "Юра Єнакієвський".

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, постанову 3 липня скасував заступник генпрокурора. Досудове розслідування в цій справі триває.

Сарган додала, що голові Нацполіції направили лист про відновлення розшуку Іванющенка.

"Тепер стежимо за сайтом МВС у рубриці "розшук", - додала прессекретарка генпрокурора.

Останні дні активно, на рівні зі столицею Канади, пишуть "експертні" дописи навколо справ проти одіозного екс-регіонала...

Опубліковано Ларисою Сарган Пʼятниця, 5 липня 2019 р.

Як повідомлялося 2 липня прокуратура закрила кримінальне провадження проти Юрія Іванющенка. Про це повідомляв РБК-Україна з посиланням на речника Національної поліції Ярослава Тракала. "Якщо я не помиляюсь, Іванющенко не перебуває у розшуку від 27 червня. Його знято з розшуку на підставі документів, які надійшли від прокуратури Одеської області", - пояснив Тракало.

На початку червня повідомлялося, що прокуратура Одеської області вже закривала справу проти "Юри Єнакієвського". Однак тоді це рішення начебто було скасовано Генеральною прокуратурою.

Зазначимо, одеські слідчі кілька років розслідували справу за підозрою у незаконному заволодінні Іванющенком найбільшим ринком міста. Також йому закидають розкрадання 2013-го року десятків мільйонів доларів, які Україна отримала від продажу квот за Кіотським протоколом. Підозрюють, що підконтрольні дружині Юрія Іванющенка фірми отримали від держави без тендера замовлення на утеплення шкіл та інших об'єктів за "кіотські" кошти. Також правоохоронці підозрюють, що гроші вивели до Швейцарії, а роботи не провели. За підозрою у відмиванні цих грошей у Швейцарії на рахунках дружини Іванющенка Ірини заблоковані 72 мільйони франків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація