ГПУ завершила розслідування щодо осіб, які вчинили теракт під Радою минулого року

ГПУ завершила розслідування щодо осіб, які вчинили теракт під Радою минулого року

Наразі розпочато ознайомлення сторони захисту із матеріалами кримінального провадження.

ГПУ завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, яких підозрюють у вчиненні теракту під стінами Ради 31 серпня 2015 року.

"Головним слідчим управлінням ГПУ спільно з Департаментом процесуального керівництва ГПУ 6 липня 2016 року завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) КК України", - кажуть в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Зазначається, що обом підозрюваним у кримінальному провадженні обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі розпочато ознайомлення сторони захисту із матеріалами кримінального провадження, по завершенню якого обвинувальний акт буде направлено до суду. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, що 31 серпня після голосування Верховної Ради за зміни до Конституції під будівлею парламенту сталася сутичка. Натовп хлинув на кордон правоохоронців – в хід пішли палиці, камені та димові шашки. Пізніше з натовпу у кордони міліції полетіли бойові гранати. Жертвами сутичок стали троє бійців "Національної гвардії". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація