Грібаускайте в Києві отримає премію "Людина року"

Грібаускайте в Києві отримає премію "Людина року"

Грібаускайте отримає українську премію "Людина року" / Фото: УНІАН

Сьогодні відбудеться зустріч президентів України та Литви.

Сьогодні із робочим візитом у Київ прилетить президент Литви Даля Грібаускайте. Вона зустрінеться із президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Крім того, Грібаускайте отримає премію "Людина року" за послідовну та активну підтримку європейського вибору України. Про це повідомляє прес-служба президента Литви.

Премія "Людина року" присвоєна Грібаускайте Вищою академічною радою України. Цією нагородою президент Литви удостоєна за відстоювання інтересів України на найвищому міжнародному рівні, активну підтримку європейських прагнень України та підтримку її територіальної цілісності. Підкреслюється, що особистий внесок президента Литви в утвердження демократичних принципів в Україні заслуговує найвищої оцінки держави.

Під час урочистої церемонії, яка відбудеться в Національному палаці мистецтв "Україна" в Києві, Далі Грібаускайте буде вручена статуетка "Прометей-Престиж".

У ході двосторонніх зустрічей з Порошенком і Яценюком президент Литви обговорить ситуацію в галузі безпеки на Донбасі, прогрес України у реалізації важливих реформ і необхідну міжнародну допомогу.

Нагадаємо, Грібаускайте хоче посилити санкції проти Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація