"Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати", - адвокатка заступника міністра про помилки в рішенні суду

"Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати", - адвокатка заступника міністра про помилки в рішенні суду

Фото: Право на владу

Посадовця та його шурина звинувачують у вимаганні хабаря в 1,1 мільйона доларів.

Через помилки в рішенні суду щодо обрання запобіжного заходу заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака не мають права затримувати, бо в документі вказана зовсім інша людина - з іншим по батькові: замість Миколайовича - Михайлович.

Про це заявила його адвокатка Тетяна Матяш.

Помилок припустилася суддя Деснянського районного суду Чернігова Наталія Лямзіна.

"Стосовно виправлення помилки призначили до розгляду на завтра (18 серпня) на 10:00. Питання в тому, що суддя задовольнила клопотання прокурора саме відносно Михайловича. Тому суд не може внести зміни в свою ухвалу, коли не виправлене клопотання. Але це ж суддя Лямзіна. Але знов одне але. Ухвала про виправлення помилок набере чинності тільки після апеляційного оскарження. Тому події розвиватимуться наступним чином: Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати", - написала Матяш у Facebook.

Стосовно виправлення помилки призначили до розгляду на завтра на 10.00. Питання в тому, що суддя задовольнила клопотання...

Опубліковано Татьяною Матяш Пʼятниця, 16 серпня 2019 р.

У рішенні суду також вказано, рідним містом Гримчака є Донецьк, а в судовому рішенні чомусь фігурує Дніпро. На підставі цього юрист припустила, що ухвала не стосується її підзахисного, а якоїсь іншої людини, тому заступника міністра слід негайно звільнити з-під варти. Про це пише УНІАН.

За словами адвокатки, в ухвалі також неправильно вказаний захисник: замість Матяш у ній фігурує інший адвокат Гримчака Дмитро Мельник.

Суддя Наталія Лямзіна заявила, що, мовляв, сталася технічна помилка, котру вона швидко виправить. Зауваження адвоката щодо необхідності окремого засідання з цього приводу до уваги взято не було. Суддя пішла з зали доопрацьовувати документи. Гримчака залишили в залі суду під охороною конвою.

Наразі відомо, що суд пристав на бік обвинувачення та ухвалив заарештувати посадовця строком на 60 днів. Разом із тим йому призначено меншу заставу, ніж хотіла прокуратура – 6 мільйонів гривень замість 12,5 мільйона. У разі її внесення, Гримчак буде зобов'язаний носити електронний браслет, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, з’являтися на всі слідчі дії та утриматися від спілкування зі свідками у справі. Сам підозрюваний заперечував можливість утечі та наполягав, що не володіє значними статками для сплати застави.

Нагадаємо, увечері 14 серпня співробітникиСБУ та НАБУзатримали на частині хабаря в 480 тис. доларів США Юрія Гримчака. У ГПУ кажуть, що справа стосується хабаря за вплив на суд та Мінкультури. Загальна сума хабаря мала бути 1,1 млн доларів.

Крім того, у ЗМІ з'явилась інформація, що Гримчака затримали з його нібито "помічником". У його на місці затримання знайшли відповідні візитівки. Утім в МінТОТ згодом заявили, що справа із затриманням та хабарем не стосується діяльності їхнього відомства. А посади помічника заступника міністра в них узагалі немає. Затриманим виявився шурин Гримчака Ігор Овдієнко.

За словами адвокатки Гримчака, у її підзахисного правоохоронці вилучили власні кошти. А замість пів мільйона доларів "були календарики".

Детальніше про те, як і за що затримали Юрія Гримчака - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Фото: НАБУ
Фото: НАБУ

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація