Гройсман доручив розглянути обмеження польотів до трьох міст України

Гройсман доручив розглянути обмеження польотів до трьох міст України

Володимир Гройсман / Фото: УНІАН

Відповідне доручення глава уряду дав Омеляну.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман  доручив розглянути ситуацію щодо можливого обмеження польотів повітряних суден в декількох аеропортах східного регіону України.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Відповідне завдання від Гройсмана отримали міністр інфраструктури Володимир Омелян  та Державіаслужба спільно з іншими органами влади.

"Прошу невідкладно надати EASA та Кабінету міністрів України обґрунтовану пропозицію щодо забезпечення необхідних умов здійснення польотів до означених аеропортів", - йдеться у дорученні.

При цьому міста та аеропорти не вказуються. Однак раніше повідомлялося, що Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) просить обмежити авіаційний рух у східній частині України - небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації (міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя").

Згодом депутати Харківської міськради звернулися Гройсмана. Вони просили  його винести це питання на вищий державний рівень і звернутися до EASA з проханням не вводити документ в дію, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення АТО. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація