Гройсман натякнув, що в наступному сезоні опалювання може здорожчати

Гройсман натякнув, що в наступному сезоні опалювання може здорожчати

Фото: unian.net

Корекцію цін на енергоносії прем’єр згадав серед двох найважливіших вимог МВФ.

Уряд працює над питанням підвищення тарифів на енергоносії. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у сервісі Twitter.

За словами глави Кабміну, це зумовлено вимогами Міжнародного валютного фонду. "Перше та головне питання співпраці з МВФ – створення Антикорупційного суду. Уряд повністю підтримує цю ініціативу", - наголосив він. "Друге питання від МВФ – ціни на енергоносії. Ми працюємо в цьому напрямку. Але, як я і обіцяв, в цьому опалювальному сезоні ціни не піднімуться", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, закон про антикорупційний суд, який має розблокувати надання Україні коштів МВФ та інших кредиторів, з'явиться до травня. Такий прогноз зробив спікер Андрій Парубій під час зустрічі з експертами Міжнародного валютного фонду в Києві. Делікатні переговори про гроші та невиконані українською владою обіцянки відбуваються без сторонніх очей. Фінансова інституція не хоче обманюватися імітацією антикорупційних ініціатив та вимагає від Києва реального антикорупційного суду з незалежним призначенням його членів, тоді як в іншому випадку за відсутності реформ та замороження допомоги МВФ Україні може загрожувати навіть дефолт. "Я сподіваюся і вірю, що ми зможемо усі рекомендації імплементувати в розгляді між першим і другим читанням закону. І розраховую, що до травня місяця ми зможемо завершити розгляд і прийняти законопроект у другому читанні", - заявив гостям Парубій. 

Гройсман закликав депутатів якнайшвидше ухвалити закон про Антикорупційний суд

Гройсман закликав депутатів якнайшвидше ухвалити закон про Антикорупційний суд

Повʼязані теми:

Наступна публікація