Гройсман оголосив про намір піти у відставку

Гройсман оголосив про намір піти у відставку

Фото: УНІАН

Весь Кабмін піде у відставку після зміни парламенту, наголосив він.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив про те, що готовий піти у відставку після засідання уряду 22 травня.

Про це він сказав під час брифінгу.

Гройсман наголосив, що йому не соромно за свою роботи і за три роки уряд під його керівництвом не допустив кризи.

"Під час своєї інавгураційної промови він (президент України Володимир Зеленський - Ред.) сказав, що уряд має скласти свої повноваження. Я думаю, що ви всі розумієте, що уряд складає повноваження перед новообраним парламентом, а не новообраним президентом. Але, разом з тим, я готовий піти у відставку одразу після проведення в середу чергового засідання уряду", - сказав він. 

Очільник Кабміну додав, що він мав розмову з президентом і пропонував йому спільно працювати, однак гарант обрав інший шлях. 

"Я запропонував президенту, парламенту, щоби ми спільно сформували новий порядок денний і дуже швидко почали приймати рішення, які зроблять країну сильнішою. Але він обрав інший шлях", - пояснив Гройсман. 

Він додав, що разом з однодумцями сформує у парламенті сильну команду. 

Як повідомлялося раніше, під час інавгурації у Верховній Раді президент України Володимир Зеленський закликав членів Кабміну звільнитися. 

"Дозвольте мені зараз процитувати одного американського актора, який став класним американським президентом: "Уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою". Це просто цитата. Я не розумію, чесно кажучи, наш уряд, який тільки розводить руками і каже: "Ми нічого не можемо зробити". Це не правда, можете. Ви можете взяти аркуш, взяти ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори. Я думаю, що люди це оцінять" – заявив президент.

Ключові тези його промови дивіться за посиланням→.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація