Гройсман перед голосуванням за відставку візьме участь у засіданні фракції БПП

Гройсман перед голосуванням за відставку візьме участь у засіданні фракції БПП

Фото: УНІАН

За відставку прем'єра голосуватимуть 30 травня.

Засідання фракції Блок Петра Порошенка відбудеться у четвер, 30 травня, о 9.00. Участь у ньому візьме прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це у Facebook повідомив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час інавгураційної промови в стінах парламенту заявив, що уряд має скласти повноваження, а він розпускає Верховну Раду. Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. Того ж дня він підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня цього року. Як повідомили в прес-службі Володимира Зеленського, головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту".

Крім того, Володимир Гройсман оголосив про намір звільнитися у день інавгурації Володимира Зеленського 21 травня. Через два дні у Верховній Раді України зареєстровано заяву про звільнення прем'єр-міністра. Парубій заявив, що Верховна Рада у четвер, 30 травня, розгляне питання про відставку Кабінету міністрів.

Більшість членів Кабміну підтримали рішення Гройсмана про відставку

Більшість членів Кабміну підтримали рішення Гройсмана про відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація