Гройсман призначив чиновника, який фігурує у багатомільйонній корупційній схемі - ЗМІ

Гройсман призначив чиновника, який фігурує у багатомільйонній корупційній схемі - ЗМІ

Гройсман призначив чиновника, який фігурує у багатомільйонній корупційній схемі - ЗМІ

Фото: Урядовий кур’єр

Посадовець обіймав високі посади за часів Януковича

Заступником міністра екології та природних ресурсів  Остапа Семерака призначено Віктора Канцурака, який фігурує у корупційному скандалі  щодо проведення тендеру на закупівлю супутникових знімків території України, пишуть "Наші гроші". Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр Володимир Гройсман ще 20 квітня.

Видання зазначає, що Канцурак за часів Януковича – у 2011 році, входив до складу тендерного комітету Мінекології та був заступником спочатку Миколи Злочевського, а потім Едуарда Ставицького. Тоді на тендері щодо спутникових фото України виграла фірма з ціновою пропозицією 49,38 млн грн. В той час, як Харківська національна академія міського господарства пропонувала фото за ціною 250 тисяч гривень.

Низька вартість пропозиції Харківської академії пояснюється тим, що знімання території України вже проводились та перебували у вільному доступі в Інтернеті. Втім, тендерний комітет Мінекології відхилив заявку із Харкова на участь у тендері.

При цьому відзначається, що відповідальність за проведення тендеру була покладена на заступника Канцурака Ігоря Іваненка, а очолював тендерний комітет заступник міністра екології та природних ресурсів Дмитро Мормуль, який пізніше став помічником народного депутата Віталія Чепиноги.

За цим фактом НАБУ веде кримінальне провадження.

При цьому зазначається, що сам Кацурак із вересня 2014 року працював у Секретаріаті уряду, а останній рік очолював Департамент з питань безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час розподілу міністерських портфелів доклав максимальних зусиль, аби взяти у новий уряд перевірених та наближених чиновників. Зокрема, деякі із них були у його команді ще за часів головування у Вінниці, а інші приєдналися до Гройсмана вже у Верховній Раді.

14_4_new_kab_13

Повʼязані теми:

Наступна публікація