Гройсман різко відповів на антиукраїнську заяву влади Угорщини

Гройсман різко відповів на антиукраїнську заяву влади Угорщини

Фото: Reuters

Глава уряду не стерпить шантажу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив проти шантажу України з боку Угорщини.

Так він прокоментував заяву віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна про те, що етнічні угорці за кордоном мають право на автономію та угорське громадянство.

"Ми толерантна, демократична країна. Ми підтримуємо і забезпечуємо права нацменшин. Але ми Україна, і наша мова українська. Вона вимагає поваги від усіх жителів України. Ми не дозволимо нікому розмовляти з нами тоном шантажу", - зазначив він.

Нагадаємо, Шем'єн заявив, що етнічні угорці, які живуть за кордоном, мають право виступати за автономію та угорське громадянство. За його словами, в угорському суспільстві і парламенті "існує загальний консенсус щодо того, що угорці за кордоном мають право виступати за автономію, угорське громадянство і право голосу за це рішення".

"Угорське громадянство для закарпатців – це не лише емоційне питання, але і екзистенціальне, оскільки дозволяє вільно пересуватися світом. Уряд прагне до цього, щоб після сотні років репресій від "Тріанона" люди відчули переваги бути громадянином Угорщини", - сказав Шем'єн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація