Гройсман вступився за главу Фонду держмайна у справі про незаконну приватизацію

Гройсман вступився за главу Фонду держмайна у справі про незаконну приватизацію

Фото: УНІАН

Прем’єр вважає, що нині немає підстав для відсторонення посадовця.

Для відсторонення від посади виконувача обов'язків голови Фонду державного майна Віталія Трубарова, якого раніше допитали у справі про незаконну приватизацію частини будівлі Міністерства аграрної політики на Хрещатику в Києві, немає підстав.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час поїздки до Полтавської області.

"Я не бачу підстав сьогодні відстороняти його. Якщо йому вручили підозру, то правоохоронні органи мають виконати свою роботу, провести розслідування і довести в суді його винуватість", - наголосив він.

За словами Гройсмана, якщо слідчі доведуть, що Трубаров порушив закон, на нього чекає звільнення і притягнення до відповідальності.

Своєю чергою "Наші гроші" повідомили подробиці махінації, до якої може бути причетний Віталій Трубаров.

Як з’ясували журналісти, у лютому 2013 року службові особи Міністерства аграрної політики, київського відділення Фонду держмайна, яке тоді очолював Трубаров, і ТОВ "КПШ" незаконно приватизували 516,6 кв. м приміщення МінАПК за адресою Хрещатик, 24а, щоб відкрити там ресторан "Козирної карти".

Згідно з даними судового держреєстру, від 1997 року у цьому приміщені рестораном володіло ТОВ "Крона-2".

"У серпні 2011 року власники "Крони" спільно з ТОВ "Інвест ОМО", що пов’язане з тодішнім міністром агрополітики Миколою Присяжнюком, і за посередництва ще кількох осіб створили ТОВ "Глав Пив Трест", яке фактично почало здійснювати ресторанний бізнес (ресторан "Шато де Флер") замість ТОВ "Крона-2", - йдеться у журналістському розслідуванні.

Також у серпні 2011-го було створено ТОВ "КПШ", яке було зареєстроване на адвоката Олександра Підкіпного. Незважаючи на те, що у приміщеннях досі працював "Шато", виконувач обов’язків гендиректора ДП "Агроінвест" звернувся до столичного відділення Фонду з листом про бажання держпідприємства надати їх в оренду, а саме товариство одразу повідомило про готовність винайняти територію.

Своєю чергою Присяжнюк погодив укладення такого договору і увів до складу засновників фірми "свою людину" Наталію Соколан, яка мала контролювати діяльність товариства.

У жовтні 2011 року "КПШ" орендувало 516 кв. м приміщень, а вже у квітні наступного - звернулось з листом до ФДМ щодо їхньої приватизації у зв’язку з проведенням невід'ємного поліпшення орендованих нежитлових приміщень" на 2,65 млн грн.

"24 жовтня 2012 року Фонд держмайна ухвалив рішення про приватизацію 516,6 кв. м на вул. Хрещатик, 24 на підставі документів, наданих ТОВ "КПШ" та столичним відділенням ФДМУ. А 6 лютого 2013 року київське відділення фонду в особі Віталія Трубарова і директор ТОВ "КПШ" Олександр Підкіпний уклали договір купівлі-продажу приміщень за 13,05 млн грн", - наголошують журналісти.

Менш ніж за місяць приміщення було перепродане ТОВ "ППМГ", яке було створене одночасно з фірмами "КПШ" і "Глав Пив Трест", а частки його статутного капіталу на суму 16 млн грн були поділені порівну між пов’язаними з власниками ТОВ "Крона-2" та з Присяжнюком особами.

У квітні 2017 року приміщення були заарештовані.

Нагадаємо, напередодні, 22 листопада, Генеральна прокуратура допитала і підготувала підозру керівнику Фонду держмайна України Віталію Трубарову.

"Історія типова для тих часів відвертого дерибану. Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан просто в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно - задарма. Відтак, вони діють через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення", - розповів генпрокурор Юрій Луценко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація