Гройсман заявив про потребу підвищити ціни на газ

Гройсман заявив про потребу підвищити ціни на газ

Фото: УНІАН

За його словами, це питання дуже непросте, але воно потребує негайного вирішення.

В Україні назріло питання про підвищення цін на газ, бо цього потребує економіка та вимагають міжнародні кредитори. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Питання про підвищення цін на газ дуже непросте. Ви знаєте, що є зобов'язання про те, що ціни на газ будуть зростати в умовах підвищення світових цін на газ. Я вже рік цю ситуацію стримую, однак зараз стоїть питання про чергове підвищення", - пояснив глава Кабміну.

Ціну на газ для населення не підніматимуть до 1 вересня

Ціну на газ для населення не підніматимуть до 1 вересня

Він також додав, що такий крок допоможе Україні відновити міжнародне фінансування. "Ця вимога виникла тому, що нам потрібна робота із зовнішніми запозиченнями", - визнав Гройсман.

Як повідомлялося. керівник Європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив, що Україна досягла відчутного прогресу в досягненні цілей програми співпраці з фондом, однак для її успішного продовження необхідно уникнути політизації питання щодо формування ціни на газ. "Ми занепокоєні тим, що ціни на енергоносії знову перетворились на політичне питання. На наш погляд, дуже важливо, щоб Україна повернулася до політики деполітизації процесу прийняття рішень у питанні цін на енергоносії", - наголосив Томсен.

Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період від 6 до 19 вересня. Україні потрібна співпраця з Міжнародним валютним фондом, аби завдяки цим кредитам розрахуватися зі старими боргами, утримати гривню та наростити економіку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація