Ґрунтовні та відверті переговори: Лавров прокоментував зустріч з Тіллерсоном

Ґрунтовні та відверті переговори: Лавров прокоментував зустріч з Тіллерсоном

Фото: Reuters

За словами глави російського МЗС, незважаючи на проблемм у відносинах Росії і США, є чимало перспектив для діалогу.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав переговори в Москві зі своїм американським колегою Рексом Тіллерсоном "ґрунтовними і відвертими".

Про це повідомляє РБК.

За словами Лаврова, на зустрічі обговорювалася і ситуація в Сирії і удар США. Лавров закликав до розслідування інциденту. Також глава МЗС Росії зазначив, що у Росії і США є спільний інтерес у досягненні політичного рішення сирійської кризи. За словами Лаврова, також на переговорах обговорювалася спільна боротьба з міжнародним тероризмом.

Глава російського МЗС зазначив, що президент Росії Володимир Путін підтвердив, що Росія готова повернутися до застосування меморандуму з США про запобігання інцидентам в Сирії. Дія меморандуму була призупинена російською стороною після ракетного удару США по авіабазі в Сирії у відповідь на хіматаку в Ідлібі.

За словами Лаврова, незважаючи на проблеми у відносинах Росії і США, є чимало перспектив для діалогу. "І Росія до цього діалогу готова", – резюмував Лавров.

Нагадаємо, що Лавров зустрів Тіллерсона крижаними зауваженнями через удар США по Сирії. Враженнями від зустрічі поділився Reuters.

Нагадаємо, Тіллерсон закликав РФ визначитися, з ким вона хоче бути союзником - з Америкою чи режимом президента Сирії Башара Асада, Іраном і ісламістської організацією "Хезболла". Про це повідомляє Associated Press.

Тіллерсон зазначив, що поки незрозуміло, несерйозно Росія сприйняла своє зобов'язання звільнити Сирію від хімічної зброї або була просто некомпетентною. На думку держсекретаря, ця різниця не має великого значення для мертвих".

Раніше журналіст "Голосу Америки" Стів Герман повідомив, що зустріч з Путіним зникла з розпису державного візиту Тіллерсона Москви. Вчора ввечері Пєсков повідомив, що президент Росії Володимир Путін не зустрінеться з Тиллерсоном 12 квітня. Він не сказав, чому Путін не планував зустрітися з Тиллерсономо.

Цей крок може свідчити про зростання напруженості між США і Росією після того, як американці завдали ракетного удару по сирійській авіабазі у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня у містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти.

Напередодні візиту в Росію Тіллерсон також поговорив по телефону з президентом України Петром Порошенком.

Держсекретар США за зачиненими дверима зустрівся із Лавровим у Москві

Держсекретар США за зачиненими дверима зустрівся із Лавровим у Москві

Повʼязані теми:

Наступна публікація