Грузія очікує кроків від України, щоб нормалізувати стосунки після призначення Саакашвілі

Грузія очікує кроків від України, щоб нормалізувати стосунки після призначення Саакашвілі

Фото: pixabay.com

Сьогодні посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе приїхав до МЗС Грузії на першу консультацію від часів відкликання його з Києва.

Грузія очікує, що Україна запропонує кроки для нормалізації стосунків між країнами. Після цього розглядатимуть питання про повернення посла.

Про це повідомляє грузинське видання interpressnews.

Стосунки між державами погіршилися, коли Міхеіла Саакашвілі призначили до Нацради реформ.

За інформацією, сьогодні посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе приїхав до МЗС Грузії на першу консультацію від часів відкликання його з Києва. При цьому, у відомстві зазначили, що виклик посла не означає розриву дипломатичних відносин або перегляду стратегічного партнерства.

Водночас грузинська сторона висунула умову для нормалізації відносин. Там заявили, що стежитимуть за розвитком процесів в Україні, які кроки зробить український уряд в плані нормалізації відносин з Грузією.

"Тоді буде прийнято рішення про дату повернення посла до України", – заявили в МЗС Грузії.

Раніше повідомлялося, що через призначення свого експрезидента Грузія вирішила поки відкликати свого посла в Києві для консультацій. В українському МЗС наголосили, що Тбілісі викликала, а не відкликала свого дипломата. Це рішення відомство назвало "звичною практикою в дипломатичній роботі".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація