"Хоч сьогодні": Корчак заявила, що готова звільнитись із НАЗК

"Хоч сьогодні": Корчак заявила, що готова звільнитись із НАЗК

Фото: УНІАН

Очільниця Нацагентства також похвалилася, що "нажила собі великих ворогів".

Очільниця Національного агентства з запобігання корупції Наталія Корчак готова піти у відставку.

Про це вона заявила під час засідання антикорупційного комітету, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Я хоч сьогодні готова піти зі своєї посади, як і з (посади) члена НАЗК", - наголосила вона.

На думку Корчак, проблема полягає в тому, що вона "не людина з певної системи".

"І я не пов'язана упередженими суб'єктивними судженнями. І те, що завдяки моїй волі і людей, які мені повірили, ми запустили цей реєстр, не маючи бюджету, і відбулася друга хвиля декларування, бо вона все ж таки відбулася, це особисто моя заслуга. Те, що ми запустили інші напрямки роботи – теж особисто моя заслуга…" - запевнила очільниця НАЗК.

До того ж вона похвалилася, що через декларування нажила собі великих ворогів.

"Наш орган в тому функціоналі, в якому існує, ніколи не буде ні для кого незручним. Те, що називається декларуванням – це наживати собі ворогів. Я горда, що я нажила собі ворогів, і не дрібних, а великих. Я так думаю, з часом ці вороги стануть друзями в межах розумних підходів. Я розумію, що ми не можемо своїми повноваженнями користуватися в такий спосіб, щоб наробити шкоду…" – додала Корчак.

Водночас голова НАЗК зазначила, що наразі йдеться про те, "що є люди, які працюють і довіряють".

"І якщо за щось взявся, то доводь до кінця, принаймні скільки тобі вистачить сил", - сказала вона.

Нагадаємо, глава НАЗК Наталя Корчак під час виступу у Верховній Раді зізналася, що виписала собі премію у 200 тисяч гривень. Парламентар Борислав Береза запитав, яку саме премію собі виписала Корчак і за що, а також поцікавився, чому досі немає експертної оцінки, чи працює система подання електронних декларацій. "Відповідь на ці питання ми отримаємо фахово після висновків незалежного аудиту", - сказала Корчак. 

Як повідомлялося раніше, главу НАЗК Наталю Корчак викликали на засідання парламенту, щоб вона відзвітувала про свою роботу. 

Нацагентство широко критикують за невідповідну роботу реєстру декларацій, яка наприкінці терміну подачі звітності не працювала кілька днів. Напередодні дедлайну 1 квітня, коли мають бути зареєстровані всі електронні декларації посадовців, система знову дала збій.  Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав главу НАЗК Наталію Корчак та інших членів Агентства звільнитися. Своєю чергою Корчак заявила, що не збирається йти у відставку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація