Хочемо, щоб "дозріла готовність": Медведчук та Рабінович прилетіли до СІЗО у Москві

Хочемо, щоб "дозріла готовність": Медведчук та Рабінович прилетіли до СІЗО у Москві

Хочемо, щоб "дозріла готовність": Медведчук та Рабінович прилетіли до СІЗО у Москві

Фото: 112.ua

Вони повідомили, що до них звернулись родичі політв’язнів Карпюка та Клиха.

Нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук та Вадим Рабінович прилетіли до Москви, аби відвідати СІЗО.

Відповідну трансляцію вів 112 канал.

Медведчук зазначив, що вони прилетіли для того, аби у Кремлі "дозріла готовність" до обміну утримуваними між Україною та РФ. За його словами, до них за допомогою звернулись родичі політв’язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

"Наш приїзд - це, перш за все, гуманітарна акція. Ми приїхали, щоб зустрітися з Карпюком і Клихом. І взагалі – чим менше на цю тему говориш, тим швидше люди будуть вдома... Сьогодні, після зміни влади в Україні, після приходу команди Володимира Зеленського, яка реально почала займатися питаннями обміну, це питання дійсно серйозно просунулося. Це вселяє впевненість у те, що цей обмін найближчим часом відбудеться", - зазначив він.

Водночас, Рабінович закликав не поширювати дезінформацію щодо обміну полоненими.

"Я дуже прошу тих, хто грає з долями людей, нагнітають обстановку, припиніть займатися самопіаром на обміні полоненими. Ви паразитуєте на нещасті людей, ви паразити. Рот свій закрийте і дайте доробити роботу", - заявив нардеп.

Нагадаємо, вночі проти 30 серпня низка російських Telegram-каналів повідомили про початок обміну. Також цю інформацію дотично підтвердив генпрокурор Руслан Рябошапка. Раніше про те, що обмін відбудеться саме 30 серпня, повідомляли ексдепутат російської Держдуми Ілля Пономарьов та чинний народний депутат України Ахтем Чийгоз.

Пізніше секретар РНБО Олександр Данилюк у київському аеропорту Жуляни ("Київ") заявив, що обмін ще не відбувся, а речниця СБУ Олена Гітлянська, своєю чергою, відзначила, що складний процес переговорів  досі триває. Це ж саме підтвердили і в Офісі президента.

Раніше повідомлялося, що для обміну на українських політв’язнів готують засуджених за державну зраду кримських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянина Росії Євгена Мефьодова

Напередодні, 28 серпня проросійського пропагандиста Кирила Вишинського звільнили з-під варти в Україні. Керівник "РИА Новости Украина" просидів у СІЗО 15 місяців і нині за рішенням апеляційного суду Києва, вийшов під особисте зобов’язання. З’ясувалось, що Вишинський особисто підписав угоду на обмін. Наступного дня стало відомо, що із колонії в Лабитнангі вивезли політв’язня Олега Сенцова. За даними російських ЗМІ, його привезли до Москви і також готують до обміну. Обмін має відбутися за системою "35 на 35".

Питання відкрите: українські та російські ЗМІ по-різному трактують події довкола обміну політв'язнями

Питання відкрите: українські та російські ЗМІ по-різному трактують події довкола обміну політв'язнями

Повʼязані теми:

Наступна публікація