Холодницький направив до ГПУ подання на оголошення підозри Довгому

Холодницький направив до ГПУ подання на оголошення підозри Довгому

Загалом САП відкрила 93 кримінальні провадження щодо високопосадовців.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив до Генеральної прокуратури України подання на оголошення підозри народному депутатові Олесю Довгому.

Про це Холодницький заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

САП розслідує 93 справи, у яких фігурують депутати та урядовці – Холодницький

САП розслідує 93 справи, у яких фігурують депутати та урядовці – Холодницький

Загалом, за словами керівника САП, його відомство відкрило 93 кримінальні провадження, в яких фігурують представники вищої законодавчої або виконавчої влади.

Ці провадження стосуються можливого незаконного збагачення та подання недостовірної інформації у декларації.

Також Холодницький розповів, що у САП є декілька кримінальних проваджень щодо можливого зловживання владою та перевищення службових повноважень службовими особами Національного банку України. Прізвища цих осіб керівник САП називати відмовився.

Нагадаємо, Олесю Довгому закидають земельні махінації у столиці за часів роботи секретарем Київради. У справі фігурують 45 гектарів землі на заповідному Жуковому острові, лише номінальна вартість котрих сягає 82 мільйони гривень. Луценко на засіданні комітету показав документи від жовтня 2007 року з підписом Довгого.

Тодішній депутат міської ради Наталія Новак твердить, що тоді в залі навіть не було кворуму, для нього спеціально змінювали порядок денний, плутали номери рішень, аби депутати не розуміли, за що саме голосують, а в кулуарах циркулювали чутки про 2 млн доларів, виділені на кожну фракцію, котра підтримала незаконне виділення землі.

Довгий запевняє, що останньою ланкою в ухваленні рішень Київради є міський голова – тоді це був Леонід Черновецький. Тож, мовляв, вимагати відповіді треба у нього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація