Холодницький назвав прізвища депутатів, які можуть повторити долю Онищенка

Холодницький назвав прізвища депутатів, які можуть повторити долю Онищенка

Фото: УНІАН

У слідчих уже є питання до кількох відомих нардепів, а також формуються питання до інших.

Національне антикорупційне бюро звертатиметься до правоохоронних органів іноземних держав із проханням затримати та передати Україні нардепа Олександра Онищенка. Про це заявив очільник НАБУ Назар Холодницький, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відповідаючи на питання, як правоохоронці планують діставати депутата з Австрії, керівник антикорупційної структури сказав, що лише діями у правовому полі. "Всіма законними засобами. Оголошення підозри. Як тільки Юрій Віталійович підпише його, я впевнений це буде сьогодні-завтра, Онищенко набуває процесуальний статус", - сказав Холодницький.

Разом із тим він наголосив, що повноважень їхати за кордон і затримувати або вручати підозру Онищенку у Відні, Ріо-де-Жанейро чи Лондоні слідчі не мають. "Детективи українські не можуть процесуально діяти на території іншої держави. Чи то австрійська, бразильська поліція. Затягувати цей процес ми не будемо", - пояснив він.

Як НАБУ збирається діставати Онищенка з-за кордону

Як НАБУ збирається діставати Онищенка з-за кордону

Холодницький також розповів, що НАБУ має й інші розслідування, де фігурують народні депутати. "У нас є низка кримінальних проваджень, які мають різні хештеги. Хештег Пашинський, хештег Мартиненко, хештег Кононенко. Але Кононенко є в цьому провадженні як свідок. Я думаю, ще ми побачимо інші подання", - натякнув правоохоронець. "Секретів не розкрию. Всі фракції", - додав він у відповідь на прохання конкретизувати, хто це може бути і з якої політичної сили.

Також Холодницький заявив, що поява хештегу "нафтопродукти Курченка" є можливою. А всім українцям пообіцяв новий хештег НАБУ "далі буде".

Як відомо, ще 29 червня Холодницький попереджав, що що учасники корупційної "схеми Онищенка" можуть утекти з України. У день, коли з нього зняли депутатський імунітет, сам Онищенко зізнався, що перебуває в Австрії.

Кореспондент ТСН Дар'я Щаслива

Повʼязані теми:

Наступна публікація