Холодницький незаконно перебуває під державною охороною - ЗМІ

Холодницький незаконно перебуває під державною охороною - ЗМІ

Фото: УНІАН

У випадку загрози життю, охороняти Холодницького мала б поліція.

Державна охорона вже другий рік захищає заступника генпрокурора Назара Холодницького, який керує антикорупційною прокуратурою.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бигусом”.

Розпорядження про надання охорони Холодницькому підписав президент Петро Порошенко 19 листопада 2016 року. Рішення, на думку журналістів, ухвалено незаконно, адже президент не має права надавати охорону УДО заступнику генпрокурора.

Холодницький повідомив журналістам, що звернувся до генпрокурора та Адміністрації президента з проханням про держохорону через спробу підпалу дверей його квартири 2016 року. Однак, про це раніше ніде не повідомлялося.

Посада Холодницького не передбачає автоматичне забезпечення охороною коштом держбюджету. У випадку загрози життю антикорупційного прокурора охороняти його мала поліція.

"Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не входить до тих осіб, які можуть бути забезпечені охороною УДО на підставі розпорядження президента України,” - пояснив юрист Володимир Харечко.

В держохороні на прохання назвати пункт законодавства, яке дозволяло б Петру Порошенку захищати Холодницького, не відповіли.

Військові УДО охороняють владні будівлі і окремих топ-посадовців, зокрема, всіх президентів, прем’єр-міністра, спікера Верховної Ради, генпрокурора та ще кількох чиновників.

Держохорона провела ретельну перевірку у ВР через загрозу теракту

Держохорона провела ретельну перевірку у ВР через загрозу теракту

Повʼязані теми:

Наступна публікація