Холодницький розповів подробиці поїздки із Ситником до США: "Там незадоволені"

Холодницький розповів подробиці поїздки із Ситником до США: "Там незадоволені"

Американська влада наполягає на важливості боротьби з корупцією.

У Державному департаменті США антикорупційні органи України повністю підтримали.

Про це в інтерв’ю ТСН.Тиждень повідомив Назар Холодницький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Звичайно, ми вдячні нашим західним партнерам за підтримку. Але говорити про залежність від Заходу я би не став. Перший ключовий меседж, який ми почули в Держдепартаменті США: "Ми вас підтримуємо на 1000%". Це дослівно. Друга фраза – це та, що всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом. Третя – якщо є злочинні дії в діях працівників прокуратури, вони повинні бути досліджені слідством і направлені до суду або закрити провадження. І так само, якщо детективи НАБУ, прокурори САП вчинили будь-які протиправні злочинні дії, вони також повинні нести відповідальність. Але тільки за наслідками об’єктивного та незалежного слідства. Крапку повинен ставити суд", - зазначив він.

При цьому Холодницький не виключає, що у разі відсутності результату щодо подолання конфлікту між НАБУ і САП із одного боку і Генпрокуратурою з іншого може спалахнути справжня війна.

"На кожній війні є жертви. Я не хочу говорити про жертви. Жертвою буде, врешті, вся країна, тому що замість того, щоб боротися з корупцією реально, ми боремося між собою", - сказав він.

Назар Холодницький додав, що на Заході незадоволені конфліктами у правоохоронних органах.

Нагадаємо, міжусобиці між правоохоронними відомствами вибухнули, коли нещодавно генпрокурор Юрій Луценко звинуватив НАБУ у використанні злочинних методів в оперативній роботі, залученні незаконних таємних агентів та у нелегітимній співпраці із представниками ФБР.

"Жертвою буде, врешті, вся країна": Холодницький не виключає початок "війни" між відомствами

"Жертвою буде, врешті, вся країна": Холодницький не виключає початок "війни" між відомствами

Повʼязані теми:

Наступна публікація