Холодницький визначив статус агентів ФБР в Україні

Холодницький визначив статус агентів ФБР в Україні

Фото: УНІАН

Працівники ФБР не розслідують справи, які не включені до складу груп детективів.

Федеральне бюро розслідувань США діє в Україні на підставі меморандуму про взаєморозуміння.

Про це в інтерв’ю ТСН.Тиждень повідомив Назар Холодницький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Працівники ФБР перебувають в НАБУ на ротаційній основі. І їхня допомога полягає у наданні консультацій, обміні досвідом, обміні інформацією, пришвидшенні, можливо, якихось міжнародних доручень. Але працівники ФБР не розслідують справи, які не включені до складу груп детективів. Працівники ФБР не бігають з пістолетами Києвом і не ловлять людей. Про якусь спецоперацію з ФБР я би не говорив, як це сказав мій колега Артем Ситник. Про незаконність дій ФБР я би також не сказав, як це сказав генпрокурор Луценко", - зазначив він.

При цьому Холодницький вважає роботу агентів під прикриттям із можливістю прослуховування одним із найбільш ефективних для досягнення мети боротьби з корупцією.

"Форми і методи – це вже питання виключно до оперативних підрозділів, які ведуть чи кримінальне провадження, чи оперативно-розшукову справу. І законодавець нас обмежив у нагляді. Фактично, ми його не здійснюємо", - додав голова САП. 

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко розкритикував НАБУ за проведення спільних спецоперацій із ФБР в Україні без належного дозволу.

"Жертвою буде, врешті, вся країна": Холодницький не виключає початок "війни" між відомствами

"Жертвою буде, врешті, вся країна": Холодницький не виключає початок "війни" між відомствами

Повʼязані теми:

Наступна публікація