Холодницький звинуватив Ситника у тиску на Комісію прокурорів для його звільнення

Холодницький звинуватив Ситника у тиску на Комісію прокурорів для його звільнення

Фото: УНІАН

Керівник САП очікує від Комісії прокурорів "законного і справедливого рішення".

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звинуватив директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника у тиску на Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів для його звільнення.

Про це керівник САП сказав у коментарі Громадському.

16 липня Артем Ситник скерував заперечення на висновок члена Комісії прокурорів, який пропонує обмежитися доганою для Холодницького. Сам директор НАБУ вимагає звільнення керівника САП через "грубі порушення правил прокурорської етики".

Холодницький назвав заперечення Ситника незаконним.

"Цей лист — це "на деревню бабушке". Якщо керівник НАБУ не знає законодавства, то як можна цього вимагати від підлеглих. Йому треба вчити матчастину", — сказав він.

Керівник САП сказав, що очікує від Комісії прокурорів, яка розглядатиме питання щодо його звільнення, "законного і справедливого рішення". "А не те, чого очікує пан Ситник", - додав Холодницький.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Назара Холодницького прослуховували. В його кабінеті в акваріумі була знайдена відповідна апаратура. Прослуховуванням займались слідчі ГПУ та НАБУ.

30 березня генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Квалифікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з проханням розглянути питання звільнення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Цього ж дня антикорупційного прокурора викликали на допит до Генпрокуратури, але він не з'явився.

Підставою для відкриття кримінального провадження проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького стала отримана інформація, що він перешкоджає розслідуванню в "одеській справі".

Холодницький також звернувся з офіційним рапортом до генпрокурора Юрія Луценка з проханням змінити підслідність кримінального провадження, фігурантом якого він є, і доручити розслідування іншому департаменту.

Керівнику САП Назару Холодницькому загрожує звільнення

Керівнику САП Назару Холодницькому загрожує звільнення

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація