Хто стоїть за "злиттям": у США розпочали розслідування витоку даних ЦРУ в WikiLeaks

Хто стоїть за "злиттям": у США розпочали розслідування витоку даних ЦРУ в WikiLeaks

Фото: Reuters

Більшість документів, які опубліковані порталом, справжні.

Спецслужби США почали розслідування витоку документів з ЦРУ, які опубліковані на сайті WikiLeaks.

Про це повідомляє CNN з посиланням на американських чиновників.

За словами співрозмовників телеканалу, розгляд справи координують ФБР і ЦРУ. Мета розслідування — зрозуміти, як документи потрапили до WikiLeaks і чи вони були "злиті" співробітником спецслужби або контрактником, які працювали на ЦРУ.

Також спецслужби з'ясовують, чи є у WikiLeaks інші неопубліковані документи. Більшість документів, опублікованих порталом, справжні, повідомили CNN джерела, однак вони не виключають, що деякі документи могли бути змінені.

Найбільше спецслужби стурбовані питанням, чи може Wikileaks опублікувати комп'ютерні коди, які служать для проведення розвідувальних операцій. Якщо хакери отримають до них доступ, це викличе хаос за кордоном, зазначає CNN.

Нагадаємо, що за даними Wikileaks, США начебто облаштували базу хакерів в німецькому Франкфурті-на-Майні.

Інтернет-платформа Wikileaks оприлюднила низку документів, які нібито отримані з Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки. У більш ніж 8700 документах фігурують деталі щодо "шкідливого програмного забезпечення, вірусів, троянів, експлойтів "нульового дня" (програм, які використовують невиявлені вразливі місця в програмному забезпеченні. - ред.) і систем віддаленого доступу, які, ймовірно, розробляють у відомстві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація