"Іду на ви": Саакашвілі розповів про статую київського князя в кабінеті і про повернення до України

"Іду на ви": Саакашвілі розповів про статую київського князя в кабінеті і про повернення до України

Фото: Reuters

"Я не буду опускати руки", - заявив Саккашвили.

Колишній президент Грузії та екс-глава Одеськой області Міхаіл Саакашвілі, який нещодавно прилетів до Польщі, розповів, що повернеться в Україну, коли буде можливість відстояти свої права в українському суді публічно і з дотриманням всіх правил.

Про це він повідомляв ТСН у розмові по Skype.

"Я не буду опускати руки, буду добиватися повернення в Україну, буду захищати свої права в ім'я інших громадян, у яких забирають ферми, у яких забирають бізнес, яких так само гноблять кожен день ці бариги – Ахметов, Кононенко та інші посипаки і підлабузники Порошенко. Я доведу цю справу до кінця", - сказав Саакашвілі.

Михеїл Саакашвілі вийшов на скайп-зв'язок зі США з українськими журналістами

Михеїл Саакашвілі вийшов на скайп-зв'язок зі США з українськими журналістами

Політик розповів, що у нього в кабінеті стоїть статуя князя Київської Русі Святослава. "Він говорив, коли йшов у бій "Іду на ви". Для мене це не просто повернення в Україну, всім, хто вирішив, що від мене позбавилися, хочу сказати – я тут, я готую повернення в Україну, я йду на ви, я вам покажу ваше місце", - резюмував він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України на підставі рекомендацій Комісії з питань громадянства при президентові України.

Сам Саакашвілі заявив, що його хочуть змусити отримати статус біженця, проте він збирається домагатися "законного права повернутися в Україну".

Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів". Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація