Ігор Палиця запропонував три кроки для ліквідації корупції на митниці Актуально

Ігор Палиця запропонував три кроки для ліквідації корупції на митниці

Фото: УНІАН

Насамперед нардеп переконаний, що провести всебічний аналіз нормативно-правової бази.

Аналіз митного законодавства щодо прихованих корупційних ризиків, посилення відповідальності за хабарництво та розвиток транскордонної інфраструктури.

Такі кроки для ліквідації контрабандних схем в Україні запропонував народний депутат, співголова групи "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ" у Верховній Раді Ігор Палиця.

"З досвіду роботи очільником Одеської облдержадміністрації та головою Волинської облради можу сказати, що треба не міняти керівників митниці, а створити прозору систему, за якої брати хабарі не зможе ніхто – від рядового митника до очільника служби.

Наша депутатська група "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ" у Верховній Раді пропонує три кроки для викриття та ліквідації корупційних схем.

По-перше, провести всебічний аналіз нормативно-правової бази та наявних технологічних схем митного оформлення на предмет прихованих корупційних ризиків.

По-друге, посилити відповідальність за корупційні злочини, зокрема, на митниці!

І третє – необхідно забезпечити розвиток митної інфраструктури, зокрема збільшити кількість переходів та їхню пропускну спроможність", –написав Ігор Палиця.

За його словами, через те, що переважна більшість компаній, які займаються міжнародною торгівлею, знаходяться в тіні та не платять податки, щорічно Україна втрачає понад 100 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація